Warmtewisselaars

Blokland produceert en levert toonaangevende Shell & Tube warmtewisselaars/oliekoelers. Deze koelers zijn geschikt voor water, water-glycol mengsel en diverse oliën. De elementen zijn demontabel. Hierdoor is service en onderhoud mogelijk. Blokland heeft een breed assortiment met scherp geprijsde warmtewisselaars. Veel warmtewisselaars hebben wij standaard op voorraad, waardoor de levertijden kort zijn.

Toepassingen van warmtewisselaars

Wij leveren warmtewisselaars voor vele toepassingen, denk aan:

  • Oliekoeler keerkoppeling
  • Hydrauliek oliekoeler
  • Brandstof koeler
  • Warmtewisselaar voor dieselmotoren
  • Warmtewisselaar voor airconditioning
  • Warmtewisselaar voor warmteterugwinning

Ontwerp van warmtewisselaars

Blokland werkt met geavanceerde software voor het ontwerpen van shell & tube warmtewisselaars. Op basis van input data die wij opvragen bij onze klanten, selecteren wij de optimale warmtewisselaar. Is de ideale warmtewisselaar niet verkrijgbaar in ons brede assortiment, dan kunnen we een volledige op maat gemaakte warmtewisselaar aanbieden. Vraagt u bij ons een offerte op, dan ontvangt u daarbij standaard een berekening en een technische tekening met hoofdafmetingen.

Coating van warmtewisselaars

Voor de toepassing van warmtewisselaars in zeewater, adviseren wij om het element aan de binnenzijde te voorzien van een inbrand coating. Groot voordeel van het coaten van warmtewisselaars is dat het edele metaal wordt afgeschermd en hierdoor galvanische corrosie wordt tegengegaan. Meer weten over het coaten van warmtewisselaars? Neem gerust contact met ons op.

Warmtewisselaars met classificatie

Wenst u een warmtewisselaar met classificatie? Wij hebben jarenlange ervaring met het leveren van warmtewisselaars met classificatie. Op aanvraag leveren wij warmtewisselaars met een keurcertificaat van bijv. Bureau Veritas, DNV-GL, Lloyds Register of Shipping, RINA etc. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Interesse in onze hoogwaardige warmtewisselaars?

Neem contact op met onze verkoopafdeling.