EN

Expansietanks

Elk koelsysteem wordt voorzien van een expansietank. Blokland levert een reeks gestandaardiseerde expansietanks en op maat ontworpen expansietanks. Ons standaard assortiment expansietanks op voorraad heeft een capaciteit van 5, 10, 15, 24, 40, 60 en 80 liter. Deze expansietanks hebben een 1' of 2' BSP-schroefdraadaansluiting. De expansietanks worden geleverd met een overdrukdop van 0,5 bar. Een zichtglas en niveauschakelaar worden gebruikt om de tank te inspecteren. Op verzoek kunnen de expansietanks worden voorzien van een slingerbeugel.

360 graden weergave

180°
mechanics

Toepassingen van expansietanks

Wij leveren expansietanks voor vele toepassingen, denk aan:

  • Koeling circuit voor voortstuwingsmotoren
  • Koeling circuit voor generatorsets
  • Circulatie schroefas-systemen

Klant specifiek ontwerp van expansietanks

Wij bieden de mogelijkheid van een volledig op maat gemaakte expansietank. Denk hierbij aan een speciaal ontwerp van het expansietank of andere afmetingen. Expansietanks worden standaard geleverd in staal. Expansietanks van RVS of/en aluminium zijn op aanvraag beschikbaar.

Expansietanks zijn een essentieel onderdeel van elk vaartuig met een scheepsmotor, inclusief elektrische motoren. Ze helpen de druk en temperatuur van de motorvloeistof te reguleren door extra ruimte te bieden voor de vloeistof om uit te zetten wanneer het opwarmt. Zonder een expansietank kan er overtollige druk opbouwen binnen het koelsysteem, wat kan leiden tot lekkages, motorschade en potentieel gevaarlijke situaties.

Bij Blokland zijn we gespecialiseerd in het ontwerpen en fabriceren van hoogwaardige expansietanks die geschikt zijn voor elk type vaartuig met een scheepsmotor. Of je nu een klein pleziervaartuig hebt of een groot commercieel schip, onze expansietanks zijn de perfecte oplossing voor de koelsysteembehoeften.

Blokland is een bekende en gerespecteerde naam in de maritieme industrie en we zijn trots marktleider te zijn op het gebied van expansietanks. Onze tanks staan bekend om hun betrouwbaarheid, duurzaamheid en uitzonderlijke prestaties. Ons assortiment expansietanks, gecombineerd met onze expertise en toewijzing aan kwaliteit, maken ons dé keuze voor scheepseigenaren en operators over de hele wereld.

expansion tanks

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Advies nodig?

Neem contact op met onze verkoopafdeling.

+31 (0)184 413 789

sales@bloklandnonferro.nl