EN

Vlakkoelers

De vlakkoeler is een ideaal koelsysteem voor de plezier- en bedrijfsvaart. De vlakkoeler wordt aan de binnenzijde tegen de huid van het schip geplaatst. De onderkant van het schip blijft hierdoor volkomen glad. Er zijn dus geen uitstekende delen die beschadigen of wierbakken die verstopt kunnen raken. Een extra buitenboordwaterpomp is in dit geval dus niet nodig. De plaatsing is eenvoudig en het koeler element is demontabel. En het fijne is dat vlakkoelers zeer geschikt zijn op plaatsen met een geringe inbouwhoogte.

360 graden weergave

180°

Toepassingen van vlakkoelers

Wij leveren vlakkoelers voor vele toepassingen, denk aan:

  • Koeling voor kleine voortstuwingsmotoren
  • Koeling voor generatorsets
  • Koeling voor airconditioning
bottom-type-cooler
bottom-type-cooler

Ontwerp van vlakkoelers

Wij werken met geavanceerde software voor het ontwerpen van vlakkoelers. Op basis van data die wij opvragen bij onze klanten, selecteren wij de optimale vlakkoeler. Vraagt u bij ons een offerte op, dan ontvangt u ook een technische tekening met de belangrijkste afmetingen.

Coating van vlakkoelers

Voor de toepassing van een vlakkoeler in zeewater, adviseren wij om het element aan de buitenzijde te voorzien van een inbrand coating. Een groot voordeel van het coaten van vlakkoeler is dat het edele metaal wordt afgeschermd en hierdoor galvanische corrosie wordt tegengegaan. Meer weten over het coaten van vlakkoelers? Neem gerust contact met ons op.

Bottom-type-cooler

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Advies nodig?

Neem contact op met onze verkoopafdeling.

+31 (0)184 413 789

sales@bloklandnonferro.nl