Superyacht propulsion systems
EN

Platenwisselaars

De platenwisselaar bestaat uit een pakket platen met poortgaten, samengedrukt door de frames en spanbouten. Deze platen zijn gemaakt van geperst titanium of rvs-plaatwerk met een golfpatroon. De gegolfde plaatkanalen zijn ontworpen om maximale warmteoverdracht te bereiken. Elke plaat is voorzien van een rubberpakking die tussen de kanalen afdicht en de vloeistoffen naar de andere kanalen leidt.

Toepassingen van platenwisselaars

Wij leveren platenwisselaars voor vele toepassingen, denk aan:

  • Hydrauliek oliekoeler
  • Brandstof koeler
  • Platenwisselaar voor dieselmotoren
  • Platenwisselaar voor airconditioning
  • Platenwisselaar voor warmteterugwinning
Plate heat exchanger

Ontwerp van platenwisselaars

Platenwisselaars zijn ontworpen voor een maximale flow door drukverlies binnen de door-stroomgaten en de kanalen tussen de platen te minimaliseren. De platen worden vervolgens aan de bovenste geleiderslang gehangen en worden opgesloten tussen het vaste en beweegbare deel van het frame d.m.v. draadeinden en moeren. De vloeistof stroomt door een nauwe opening tussen de platen en de warmte wordt dan overgedragen over de gehele oppervlakte van de platen. Binnen de platenwisselaar kan de vloeistof in diverse richtingen stromen. Denk hierbij aan een spiraalvorming of een sturing door een serie van platen. Vraagt u bij ons een offerte op, dan ontvangt u daarbij standaard een berekening en een technische tekening met hoofdafmetingen.

Platenwisselaars met classificatie

Wenst u een platenwisselaar met classificatie? Wij hebben jarenlange ervaring met het leveren van warmtewisselaars voorzien van certificaat. Op aanvraag leveren wij platenwisselaars met een keurcertificaat van bijv. Bureau Veritas, DNV-GL, Lloyds Register of Shipping, RINA etc. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op.

With clasificate

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Interesse in onze hoogwaardige platenwisselaars?

Neem contact op met onze verkoopafdeling.

+31 (0)184 413 789

sales@bloklandnonferro.nl
Wheels