Al meer dan 50 jaar ervaring

Blokland Non Ferro ontwikkelt, produceert en levert al vele jaren warmtewisselaars, voortstuwingssystemen en aanverwante producten voor pleziervaartuigen, beroepsvaart en industriële toepassingen.

Video afspelen

Onze historie

1962

Oprichting van Blokland Non Ferro

Onze oprichter Jan Blokland begon in 1962 samen met zijn broer Wim Blokland met het bouwen van jachten. De broers waren innovatief en begonnen met het produceren van kleine warmtewisselaars en andere producten en gebruikte dit in hun jachten. Dit had als gevolg dat andere bedrijven de kleine warmtewisselaars en andere producten ook begonnen te gebruiken.

1969

Overname Non Ferro Gieterij

In 1969 namen de gebroeders Blokland de Non Ferro Gieterij (gieterij) over. Blokland begon met het ontwikkelen en produceren van marinisatieonderdelen voor dieselmotoren. De productie en ontwikkeling van warmtewisselaars ging ondertussen door. Na enkele maanden, besloten de gebroeders Blokland het bedrijf te splitsen en ging Jan Blokland verder met Blokland Non Ferro.

1970's

Eerste uitbreiding

Halverwege de jaren 70 was het tijd voor de eerste uitbreiding. De uitbreiding was nodig door de toenemende groei van zowel werk als personeel.

1980’s

Ontwerp & Productie

Begin jaren 80 startte Blokland met het ontwerp en de productie van de beunkoelers als de schroefas-systemen. Beide producten zouden een groot succes worden. Op de foto is te zien hoe Jan Blokland op jongere leeftijd onderdelen voor een schroefassysteem bewerkt.

1983

Uitbreiding

In 1983 werd opnieuw een uitbreiding gerealiseerd.

1993

Vernieuwing van de hallen

Een van de eerder gebouwde bouwhallen is in 1993 vernieuwd. Op de foto staat Jan Blokland samen met zijn dochter Corine.

1996

Jan Blokland

Onze oprichter Jan Blokland is in 1996 op jonge leeftijd overleden. Jan’s dochter Corine heeft het bedrijf vervolgens overgenomen.

2007

Vernieuwen productiehal

De productiehal die in 1983 is gebouwd, is in 2007 vernieuwd. Op de foto is Corine met een van haar kinderen te zien.

2014

Overname Amartech

In 2014 is Amartech overgenomen, waardoor de capaciteiten van de voortstuwingsafdeling van Blokland Non Ferro aanzienlijk zijn toegenomen.

2017

Twee nieuwbouwhallen

In 2017 zijn twee nieuwbouwhallen gerealiseerd. De nieuwe productiehallen waren nodig voor de toegenomen activiteiten van de afdelingen voortstuwing en reparatie/reiniging van koelers.

2018

Overname Exalto propulsion

De machinefabriek, het personeel en de know-how van Exalto-voortstuwing zijn in 2018 overgenomen door Blokland Non Ferro. De volledige machinefabriek van Exalto is overgebracht naar de werkplaats in Sliedrecht.

2019

Overname VMtech

De activiteiten van VMtech zijn in 2019 overgenomen door Blokland Non Ferro. VMtech was voornamelijk gespecialiseerd in het ontwerpen en leveren van rubberlagers en metalen producten gemaakt met de verloren-was gietmethode.

2021

Overname productgroepen Bonsink Aquaservice

In 2021 heeft Blokland Non Ferro de productgroepen lagers, dopmoeren en dekdoppen van Bonsink Aquaservice overgenomen. De producten werden onderdeel van het voortstuwingsprogramma van Blokland.

2021

Derde generatie familiebedrijf

De derde generatie Blokland begon toen in 2021 de twee oudste zonen van Peter en Corine hun professionele loopbaan begonnen bij Blokland Non Ferro.

Derde generatie Blokland

Derde generatie Blokland

Nederlands vakmanschap

Wij zijn er trots op dat we Nederlandse vakmanschap combineren met geavanceerde know-how en de nieuwste technologieën. Perfectie is voor onze vakmensen de hoogste prioriteit. Blokland werkt met een team van gemotiveerde en enthousiaste mensen die niets minder dan perfectie accepteren. Wij stimuleren onze medewerkers om met elkaar samen te werken en verantwoordelijkheid te nemen.

Innovatie

Innovatie is een belangrijk onderdeel van ons DNA. Wij staan wereldwijd bekend om onze uitstekende producten en baanbrekende innovaties. Toch nemen we niets voor vanzelfsprekend aan. Wij investeren voortdurend in nieuwe ontwikkelingen en innovaties en streven ernaar de beste apparatuur en diensten te leveren voor toepassingen op zee en in de industrie.

Ontmoet ons team

Het Blokland team, van meer dan vijftig vakmensen, engineers en sales engineers, staat voor u klaar. Wij komen graag met u in contact om de beste oplossing voor uw specifieke toepassing te realiseren. Wij houden uw bedrijf in beweging.

Blokland Non Ferro B.V.