Vlakkoelers

Een ideaal koelsysteem voor de plezier- en bedrijfsvaart is de vlakkoeler. De koeler wordt aan de binnenzijde tegen de huid van het schip geplaatst. De onderkant van het schip blijft hierdoor volkomen glad. Er zijn dus geen uitstekende delen die kunnen worden beschadigd of wierbak-ken die verstopt kunnen raken. Een extra buitenboordwaterpomp heeft u in dit geval ook niet nodig. De plaatsing is eenvoudig en het koeler element is demontabel. Vlakkoelers zijn zeer geschikt op plaatsen met een geringe inbouwhoogte.

Drag for 360 view

180°

Toepassingen van Vlakkoelers

Wij leveren vlakkoelers voor vele toepassingen, denk aan::
- Koeling voor kleine voortstuwingsmotoren
- Koeling voor generatorsets
- Koeling voor airconditioning

Ontwerp van vlakkoelers

Blokland werkt met geavanceerde software voor het ontwerpen van vlakkoelers. Op basis van input data die wij opvragen bij onze klanten, selecteren wij de optimale vlakkoeler. Vraagt u bij ons een offerte op, dan ontvangt u een technische tekening met hoofdafmetingen.

Coating van vlakkoelers

Voor de toepassing van een vlakkoeler in zeewater, adviseren wij om het element aan de buitenzijde te voorzien van een inbrand coating. Groot voordeel van het coaten van vlakkoeler is dat het edele metaal wordt afgeschermd en hierdoor galvanische corrosie wordt tegengegaan. Meer weten over het coaten van vlakkoelers? Neem gerust contact met ons op.

Vraag onze brochure aan voor meer informatie

Interesse in onze hoogwaardige vlakkoeler?

Neem contact op met onze verkoopafdeling.